Nordic Fire

De Nordic Fire hout- & pelletkachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap. Het hoge rendement wordt bereikt door de voorverwarming van de regelbare secundaire en constante tertiaire verbrandingslucht. Door de volledige verbranding is er ook een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes. Een ruitventilatiesysteem zorgt ervoor dat de ruit van de houtkachel veel langer schoon blijft.

Nordic Fire Ilvar
Pelletkachels

Nordic Fire is de grootste producent van pelletkachels in Nederland. De pelletkachels zijn dankzij onze ervaring en kennis toonaangevend. Het Nordic Fire assortiment is zeer uitgebreid en vele modellen zijn beschikbaar. 

Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar

Nordic Fire pelletkachel
Duurzaam comfort

De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer na. De pelletkachel doet de rest.

Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Nordic Fire Ilvar
Zuinig met hout

Een normale kwaliteitskachel heeft een extra naverbrandingssysteem. De Nordic Fire houtkachel heeft zelfs een extra dubbele secundaire en constante tertiaire naverbranding, waardoor ook de laatste rookgassen volledig worden verbrand. Hierdoor is het rendement nog hoger en is veel minder hout nodig voor meer warmte. De Nordic Fire kachels zijn daardoor veel zuiniger en u hebt daardoor minder stookkosten!

Nordic Fire pelletkachel Viktor 10-12
Zorgeloos stoken

Op dit moment geldt alleen de Europese norm EN13240 voor houtkachels waarin geen hoge eisen worden gesteld. Diverse landen zoals Duitsland, Oostenrijk lopen reeds voorop en hebben gezamenlijk veel strengere eisen vastgesteld. Deze eisen zullen binnenkort ook in Nederland van toepassing zijn, met als gevolg dat houtkachels zonder nieuwe keur mogelijk niet meer gebruikt mogen worden. De Nordic Fire kachel voldoet reeds aan deze nieuwe eisen. Hierdoor bent u zeker dat u ook straks zorgeloos kunt blijven stoken.

Het assortiment van Nordic Fire

De Arya pelletkachel kenmerkt zich door haar kleine omvang. In tegenstelling tot andere modellen wordt bij de Arya geen…
De Arya Classicpelletkachel kenmerkt zich door haar kleine omvang in combinatie met een echt houtkachel uiterlijk. In…
De Aspen is met een sterke ruimte ventilator uitgevoerd, waardoor de warmte snel wordt verspreid. Door de nieuwe…
De houtkachel Bjork is een massieve houtkachel opgebouwd uit dik staal gecombineerd met zwaar gietijzer. Een compact kachel…

Deel deze pagina op