Omschrijving

Vloeiende overgang tussen haard en ombouw

Onze gesloten gashaarden laten zich naadloos inpassen in uw interieur met een optimaal zicht op het vuur. Het plateau voor de haard, dat vaak uit natuursteen bestaat, kan tot aan de kaderloze ruit van de haard doorlopen.
De zijwanden gaan vloeiend over in de ombouw van de haard. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de achterwand door te trekken tot buiten de haard. U ziet dan nergens een metalen omlijsting. Hierdoor ontstaat een strak, minimalistisch design waarin de overgang tussen haard en ombouw verdwijnt en de indruk van een echte open haard ontstaat.

 

3 verschillende achterwanden

De achterwand is een belangrijk beeld- en sfeerbepalend element, ook als uw haard niet brandt. Een achterwand kan zorgen voor extra contrast met de vlammen. Of voor een weerspiegeling van het vlammenspel, dat daardoor nog meer dynamiek krijgt. Bij de gesloten gashaarden van Kalfire heeft u de keuze uit drie verschillende achter- wanden. Standaard zijn alle gashaarden voorzien van een minimalistische, vlakke achterwand. Als optie bieden wij u een keramische glazen achterwand of een design achter- wand met een robuust patroon van verticale lijnen.

 

iMatch afstandsbediening

U bedient uw gesloten gashaard via de iMatch afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd. Met één druk op de knop zet u de haard aan of uit en regelt u de hoogte van de vlammen. U kunt daarbij kiezen uit acht standen of voor de ECO-stand. Schakelt u deze energiezuinige stand in, dan wordt automatisch een afwisselend vlambeeld gegenereerd. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het gasverbruik.

 

iMatch-app voor Apple en Android

Kiest u voor één van onze gashaarden, dan bieden wij u de optie om uw haard uit te rusten met een ontvanger. Via de speciale Kalfire-app die u gratis kunt downloaden in de appstores van Apple en Google (Android), kunt u vervolgens de gashaard aansturen vanaf uw smartphone of tablet. Is uw woning voorzien van een domotica- systeem, dan kunt u de bediening van uw haard volledig integreren in dit systeem.

 

Easy door System

Om het onderhoud van uw gesloten gashaard zo een- voudig mogelijk te maken, hebben wij onze gashaarden uitgerust met het Easy Door System. Het reinigen van het glas van uw haard is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ons unieke systeem zorgt ervoor dat u in vier eenvoudige stappen de deur kunt verwijderen. U heeft daarvoor ook geen extra gereedschap nodig. En na het reinigen van het glas plaatst u de deur net zo gemakkelijk weer terug.

 

Duurzaam genieten met 40% minder gasverbruik

Op het gebied van duurzame techniek zet Kalfire al jaren de toon met haar energiezuinige haarden. De ECO-stand is daar een sprekend voorbeeld van. Naast de acht normale gasstanden kunnen onze haarden op deze negende, energiebesparende stand worden gezet. Schakelt u via de iMatch afstandsbediening of iMatch app de ECO-stand in, dan laat de elektronische gasklep in een zogenaamde sinusvorm afwisselend meer en minder gas door naar de haard. Hierdoor ontstaat een gevarieerd beeld met afwisselend hoge en lage vlammen. Deze voortdurende afwisseling in vlambeeld is niet alleen mooi om te zien: het zorgt ook voor een aangename verlaging van het gasverbruik tot wel 40% ten opzichte van de hoogste stand. Onze gesloten gashaarden zijn niet alleen modern uitgevoerd, maar steken er ook hoog bovenuit vanwege de hoge rendementen die ermee behaald worden. In combinatie met de moderne verbrandingstechnieken die wij toepassen, geeft dit u de zekerheid dat uw Kalfire haard milieuvriendelijk, duurzaam én zuinig is.

 

Diameter rookkanaal
130/200
Verbranding
Gesloten
Maximaal vermogen
11 kW
Kalfire

Kalfire

Kalfire is een Nederlandse producent van hoogwaardige gashaarden en houthaarden. Het familiebedrijf werd in 1981 in het Limburgse Belfeld opgericht door de familie van Melick.

Deel deze pagina op