Geschiedenis

Hoe het ooit begon

Martien van Benthum -grondlegger van Van Benthum haarden-  is in 1971 gestart met de handel in Deense en Noorse pot- en systeemkachels. Niet veel later was de showroom met daarin zelf-opgehaalde en opgeknapte kachels in Oeffelt een feit. Nu, ruim 41 jaar later, heeft Martien van Benthum het stokje overgedragen aan zijn zonen Koen en Pieter van Benthum. Tot op heden een echt familiebedrijf met passie voor vuur!

Van Benthum haarden Oeffelt
Showroom en werkplaats op het platteland van Oeffelt

Grote borden op de snelweg wijzen de weg naar de verborgen showroom, want Van Benthum haarden is te vinden tussen de aardappel- en maisvelden in het Brabantse platteland. In de showroom staan opgeknapte kachels en haarden. De kachels variëren in de leeftijd van 50 tot 150 jaar.

Hoe het begon?

Martien was op zoek naar een kachel voor zijn eigen woning, in een kachelmuseum vond hij de perfecte haard, maar voor een belachelijk hoge prijs. Voor een lagere prijs dacht hij hem zelf te kunnen vinden. En met succes! Hij (ver)kocht er niet één maar tien. Zo heeft Martien de eerste stappen gezet in de kachelhandel.

Antiek maakt plaats voor modern

De winkel en werkplaats lopen naar volle tevredenheid. Zo goed dat Van Benthum graag wil uitbreiden. Na een tijd veranderd de vraag van antieke kachels naar de wat modernere inbouw kachel. Antiek past niet meer in het interieur. Het aanbod veranderd, de antieke kachels maken plaats voor modernere haarden. Na diverse verbouwingen groeit de showroom in Oeffelt uit zijn jasje. De verhuizing naar de huidige plaats in Malden wordt een feit.

Deel deze pagina op