Pelletkachels

Brandend te zien in onze showroom

Nieuw in ons assortiment en showroom zijn de pelletkachels van Nordic Fire. Nordic Fire is een Nederlandse producent van pelletkachels. Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel en het gebruiksgemak en comfort van een gashaard. Door jarenlange innovatie is Nordic Fire toonaangevend op het gebied van pelletkachels.

De voordelen

De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar. De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer naar. De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Nordic Fire Ilvar
Inbouw of vrijstaand

De keuze is aan u als het gaat om een inbouw of een vrijstaande variant. Bij Nordic Fire zijn alle verschillende modellen leverbaar. Naast de vrijstaande modellen bestaan er inbouwhaarden die ook in bestaande schouwen kunnen worden ingebouwd. De werking verschilt verder niet van een vrijstaande haard.

Pelletkachel Torsby Nordic Fire
Stille pelletkachels

De pelletkachels van Nordic Fire zijn over het algemeen stiller door regelbare ventilatoren en, bij de nieuwste generatie, een innovatieve vijzelmotor. Deze nieuwste motor draait continu op een lage snelheid, waardoor u het ‘aanslaan’ van de ventilator niet meer hoort. Een stille pelletkachel geeft u nóg meer comfort.

Deel deze pagina op