Geen gas?

Toch een haard!

Tegenwoordig hebben niet alle woningen een gasaansluiting, vaak wordt gedacht dat een gashaard dan onmogelijk is. Toch zijn er mogelijkheden om een gashaard te plaatsen. Een groot deel van ons assortiment gashaarden is te verkrijgen in een versie die geschikt is op propaangas. Vaak zijn nieuwbouwhuizen enkel voorzien van vloerverwarming, wat in het voor- en najaar soms onaangenaam qua temperatuur kan zijn. Vloerverwarming heeft namelijk meer tijd nodig om op temperatuur te komen, met een gashaard (of andere haard of kachel) heeft u stralingswarmte waardoor het op korte termijn sneller behaaglijk in huis is. Meer weten of passend advies? Kom eens langs in onze showroom..... wij adviseren u graag!

Meer over aardgas

Het is veel in het nieuws... toch blijft aardgas de komende 15 jaar gewoon beschikbaar. Een gashaard is en blijft een prima investering. Het afbouwen van het gebruik van gas zal geleidelijk plaatsvinden. Een groot aantal gashaarden is aan te passen naar bijvoorbeeld propaangas. Binnenkort een showmodel inclusief gasflessen te zien in onze showroom! Zo ziet u in een oogopslag hoe dit eruit ziet. 

Verbruik

Een groot deel van het assortiment gashaarden is ook voor propaan verkrijgbaar. Het verbruik verschilt per model. Bovendien hangt het ervan af hoe intensief de haard gebruikt wordt. Een gashaard verbruikt gemiddeld 0,5 kilogram per uur op vol vermogen. In de praktijk wordt de haard echter maar kort op vol vermogen gebruikt. Zodra de aangename temperatuur is bereikt, zal de haard al snel op een lager vermogen worden gezet. Het gemiddeld verbruik van de haard zal hiermee ongeveer 300 gram per uur zijn.

Primagaz gasflessen
Innovatief systeem

Voor circa 50 gezellige avonden (een seizoen) met zo'n 140 branduren volstaan 4 flessen van 10,5 kilogram. Dit betekent echter niet dat u ook 4 keer per seizoen uw gasflessen moet wisselen. Primagaz heeft namelijk een innovatief systeem ontwikkeld dat bestaat uit 4 slim geschakelde compacte en handzame gasflessen van 10,5 kg. Deze gasflessen zijn 2 om 2 onderling met elkaar verbonden.

Opslag propaanflessen

U mag 4 geschakelde flessen gewoon thuis plaatsen. De opslag van uw gasflessen is echter wel aan regels gebonden. Propaan is zwaarder dan lucht en stroomt naar de laagste plaats. Houdt dus rekening met goede ventilatie en plaats de flessen niet in de buurt van putdeksels of kelderramen. Plaats de propaanunit bij voorkeur buiten, bijvoorbeeld in een geventileerde schuur of een speciale opslagkast. 

Toch liever geen gas?

Kies u toch liever voor hout, elektrisch vuur of pelletkachels? We hebben een ruim assortiment beschikbaar!

Bekijk hier alle houtkachels >>

Bekijk hier alle pelletkachels >>

Bekijk hier alle elektrische haarden >>

Deel deze pagina op